Correcto Vam nudi 

 

Četkare: mašine sa rotirajućom četkom tkz. “single disc” mašine za pranje tepiha. To su mašine čija svrha ne mora striktno biti pranje tepiha, već one imaju mogućnost korišćenja u druge svrhe, kao što je pranje podova ili recimo poliranje parketa pri čemu se u tom slučaju koristi nosač filca umesto četke, a na filc se prislanja smirgla za poliranje. Naravno sve zavisi od karakteristika, snage i broja obrtaja mašine. Neke od marki karakteristične za ovaj tip mašina su: “Taski” , “Wirbel” , “Nilfisk” , “Numatic” , “Nilco” itd.

Usisivači: Mašine koje služe za usisavanje prašine i prljavštine. Zavisno od toga koliku površinu je potrebno da održava, gabariti i usisna smaga se menja. Neke karakteristične marke su: “Karcher” , “Nilco” , “Nilfisk” , “Soteco” itd.

Hidro-industrijski usisivači: Mašine koje služe za usisavanje vode i prljavštine. Kod ovih mašina je prednost što ima tu mogućnost mokrog i suvog usisavanja istovremeno. Obično se koriste za industrijske podove velikih povrsina i neke karakteristične marke su: “Wirbel” , “Soteco” , “Nilfisk” itd.

Ekstrakcioni usisivači: Mašine za dubinsko ispiranje tepiha ili nameštaja, a može se koristiti i za druge stvari, kao što je pranje unutrašnjosti automobila. Neke poznate marke od ovog tipa mašina su: “Karcher” , “Nilco” , “Wetrok”, “Wap” , “Cleanfix” itd.

Kombinovane mašine/ kombinati: Mašine za pranje i čišćenje različitih podova, koje imaju disk za pranje sa prednje strane, a pozadi usisnik koji skuplja prljavu vodu. Postoje različite veličine različitih karakteristika. Napajanje može biti putem napona od 220V ili putem akumulatora 2x12V. Neke od poznatih marki su: “Cleanfix” , Columbus” , “Karcher” , “Hakomatic” , “Nilfisk” , “Rcm” , “Viper” itd.

Volanske mašine: To su tkz. “ride on” mašine za pranje i čišćenje objekata velikih površina. Napajanje je putem akumulatora uglavnom 4x12V . Upravljaju se na volan i imaju gas i kočnicu kao kod automobila. Čišćenje vrše po istom principu kao i kombinovane mašine, rotirajućom četkom peru pod, a usisna grana je pozadi i skuplja prljavu vodu. Neke poznate marke su: “Hakomatic” , “Nilfisl” , “Comac” , “Columbus” , “Karcher” itd.

Hoblerice: Mašine za brušenje parketa površinski, koje sadrže valjak na koji se postavlja šmirgla koja rotiranjem struže površinske slojeve laka sa parketa i mikro prasina se usisava u dzak koji visi zakačen na mašini. Neke poznate marke su: “Kunzle & Tasin” , “Lagler” , “Vrbovec” , “Bona” itd.

Ćoškare: Mašine za brušenje parketa u nepristupačnim delovima l, kao što sama reč kaže – ćoškovima. To su ručne mašine male težine da bi se lakše koristile, s princip je sličan poput “hoblerica”. Neke poznate marke su: “Bona” , “Lagler” itd.

Polirke za parket: “Single disk” mašine poput mašina za pranje tepiha, samo bez rezervoara za vodu koji im nije potreban i sa većim brojem obrtaja. Na disk se kači smirgla koja polira lak do visokog sjaja. Na neke se može nakačiti usisivač koji skuplja mikroprašinu koja se stvara poliranjem. Neke od marki karakteristične za ovaj tip mašine su: “Ecolab”, “Wirbel”, “Nilco” itd.

Sušači: Mašine za izvlačenje vlage iz zidova prostorija, koje slupljaju tečnost u posude za vodu. Poznata marka ovih mašina je “Remko”.

Ostavite upit putem forme ispod i brzo ćete dobiti naš odgovor.  

Besplatna online obuka i saveti za korišćenje bilo koje mašine !

11 + 5 =

Call Now Button